Op Stap in de Streek

De Wijnstaete is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in en rond het Vechtdal en het natuurgebied de Lemelerberg op nog geen 3 kilometer afstand.

 

 

Fietsen en Mountainbiken

Er starten veel mooie routes in de omgeving van de Wijnstaete. Of u nu van sportieve klimmetjes houdt (zoals de Lemelerberg en Sallandse heuvelrug) of juist gecharmeerd bent van een landgoederen fietstocht via pittoreske dorpjes, wij kunnen u adviseren en een aantal geliefde routes aanbevelen.
 
Verrukkelijk Vechtdal  heeft een aantal feelgood routes uitgezet waar fietsen met aandacht voor (de teelt van) lekker eten samengaan. De smaakfietsroute gaat bijna bij ons voor de deur langs.
Voor MTB'ers is er een route van 13 kilometer over de Lemelerberg uitgepeild. En zijn er ook landelijke evenementen.
 
Van wandelen tot Trailrun

De Lemelerberg is een uitgestrekt natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. U kunt klimmen naar 80 meter hoogte en uitkijken over het Overijsselse landschap. Heide, loofbos en zandvlakten wisselen elkaar af. Als u geluk hebt komt u schaapsherder Anita Wichers met haar schaapskudde tegen. Een plek om helemaal tot rust te komen.

Voor mensen die van Trailrun houden zijn er routes te lopen met 100 - meer dan 300 meters hoogteverschil. Er worden verschillende Trailruns georganiseerd op de Lemeler- en Archemerberg.

Zwemmen

Als u een middagje wilt zwemmen is ons zwembadje aan de kleine kant. Maar niet getreurd. Het Heijdeparkzwembad is op twee kilometer afstand. Een leuk natuurbad in Lemelerveld met terras, speeltuin en sportveldjes. Voor een plons na een lange wandeling bent u ook bij ons in de tuin welkom. Op koudere dagen is er in Beerze een groot overdekt zwembad - Beerze Bulten - waar u ook altijd terecht kunt.

Zweefvliegen

Bijna in onze achtertuin is een zweefvliegclub Aeroclub Salland. Hier maakt u een introductievlucht voor nog geen 50 euro. Informeer naar onze aanbieding voor de Sallandse Tweedaagse op 2 en 3 juli.