Zullen we……………………………

Straks … als het mag …  met z’n allen op het Kroonplein gaan zitten en ons ongans eten aan borrelhapjes en vol laten lopen met drankjes van Reimink en het Hoekje. Onder genot van livemuziek die van tafel naar tafel trekt.

Zullen we straks… als het mag, het beste Sukerbietenfeest ooit houden tot diep in de nacht dansen en tussendoor verlotingen doen om de ondernemers te steunen die het zwaarst getroffen zijn.

Zullen we straks… als het mag … gaan volleyballen met alle scholieren, alle jongeren, alle straten en gezinnen op het feestterrein. De longen uit onze borst schreeuwen om FC KIP en al die andere teams aan te moedigen en ’s avonds vreugdevuren ontsteken waar we blijven kletsen tot het licht wordt.

Zullen we straks… als het weer mag, met z’n allen gaan chillen bij het zwembad met grote picknickmanden die we delen, terwijl onze kinderen door de bomen tokkelen of op het veldje volleybal spelen.

Zullen we … als we ons veilig voelen met een vaccinatie of een sterk immuunsysteem, de mensen omhelzen die we willen omhelzen en samen keihard lachen zonder ons in te houden.

Zullen we straks als we weer durven… gewoon elkaars hand pakken om te feliciteren of te troosten, elkaar van heel dichtbij in de ogen kijken en een goed gesprek voeren terwijl we tegen elkaar aanzitten.

Zullen we … onze kinderen weer wegtrekken achter de schermen en naar school sturen op de fiets of het nu zonnig is of keihard regent.

Zullen we straks weer… met z’n allen langs de lijn gaan staan bij het voetbal en zo hard aanmoedigen dat de tegenpartij VV Lemelerveld echt irritant begin te vinden. En daarna blijven hangen en samen patat eten met heel veel mayonaise.

Zullen we straks als zij het weer durven… met z’n allen bij opa en oma op bezoek gaan en zelfgebakken taart meenemen met heel veel slagroom en ze dan nog een extra rondje door het dorp laten lopen of rollen.

Zullen we straks gewoon weer 4 keer per week nieuwe carnavalswagens bouwen nog mooier en groter dan toen, met nog meer draaiende delen en nog meer trots en plezier.

Zullen we straks met z’n allen dineren en honderden tafels op straat zetten, samen salades maken en de plaatselijke horeca vragen de barbecues aan te steken …. om elkaar weer te ontmoeten en deze hele coronaperiode weg te lachen.

We hebben heimwee naar wie we waren. We willen terug, maar dan nog vrolijker, nog uitbundiger dan toen. Fantaseer alsjeblieft mee zodat we straks een nog leuker dorp kunnen zijn dan we al waren!!!!

 

Annemarie Uhlenbeck en Luigi Mascini
April 2021