SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Je kunt in de omgeving van de Wijnstaete geweldig wandelen, (race)fietsen en mountainbiken, maar bijvoorbeeld ook zweefvliegen en varen. Ontdek hier vast een aantal opties.

wandelen

Wandelen over landgoederen van adellijke families die hun terrein openstellen voor het publiek. Zo hebben we in Dalfsen het landgoed van Rechteren, in Vilsteren het Landgoed Vilsteren, in Ommen het landgoed Eerde.  Kastelen, landhuizen en tal van herenboerderijen kenmerken de streek. Wandelen door bossen, heidevelden, over heuvels en langs de rivieren de Vecht en de Regge: het kan allemaal dichtbij de Wijnstaete.

Bovenop de Lemelerberg, op 4 kilometer afstand, beginnen allerlei uitgezette wandelroutes door het uitgestrekte natuurgebied.  Daar loopt ook het Pieterpad. Wij hebben voor fervente wandelaars een speciaal Pieterpad-arrangement met haal- en brengservice.

Zweefvliegen

Op één kilometer van de Wijnstaete vind je het zweefvliegveld van Aero Club Salland. Verblijf je op de Wijnstaete, maak dan eens een introductievlucht voor slechts € 50,-.  Of boek een midweekarrangement bij de Wijnstaete en doe een vijfdaagse vliegcursus bij Aeroclub Salland met maar liefst 15 starts!

De sfeer op de vliegclub is ongedwongen en ze hebben een mooi terras waar je onder genot van een drankje de zweefvliegtuigen ziet opstijgen en landen.

Mountainbiken

Op 4 km van de Wijnstaete begint een van de mooiste mountainbiketrails van Overijssel. Ook worden er regelmatig uitdagende tochten georganiseerd, zoals de 100 km lange Boombouw wintermarathon. In het weekend van die tocht hebben wij ook een speciaal moutainbike-arrangement. Houd onze agenda in de gaten.

Wil je een mountainbike huren? Dat kan bij Salland Tweewielers in Dalfsen, Erve Aaftink in Lemele of IJsselbikes verhuur in Dalfsen en Raalte.

(race)fietsen

Zeg het maar: fietsen langs de Vecht of IJssel, over het strakke asfalt van het glooiende parcours van de Sallandse heuvelrug, langs kastelen, landgoederen, door de bossen? In onze omgeving kun je nog uren op de racefiets zitten zonder ook maar één stoplicht tegen te komen. Kijk ook eens hier voor leuke fietsroutes langs boerenbedrijven.

Wil je een (elektrische) fiets huren? Dat kan bij Salland Tweewielers in Dalfsen, Erve Aaftink in Lemele IJsselbikes verhuur in Dalfsen en Raalte.

Klimmen, zwemmen, spelen

In Lemelerveld is voor kinderen Natuurlijk Heidepark  een leuk natuurzwembad met een klimbos. Voor de allerkleinsten is er een kabouterspeeltuin. 

Nu we vanwege de warme zomers en de waterschaarste in het Vechtdal hebben besloten ons zwembad niet meer te vullen is dit een goed alternatief.

Varen

Een sloep, kano, kayak, motorboot of sup huren en op de Regge of Vecht varen kan vanuit Dalfsen bij Hiawatha actief of vanuit Ommen bij Rederij Peters. Daar kun je ook terecht om een rondvaart te boeken.
Ook bijzonder is om een tocht te maken met de Vechtzomp, een nagebouwde platbodem zoals die in de 17e en 18e eeuw gebruikt werd.

Andere sportieve activiteiten