over ons
Op 15 december 2015 verruilden wij Utrecht voor Lemelerveld en werden wij, Luigi Mascini en Annemarie Uhlenbeck, eigenaar van de Wijnstaete. Wij namen deze over van Bernard en Sandra Smalbraak, die de oorspronkelijke boerderij in 2005 omtoverden tot B&B en wijngaard.
Geniet nooit met mate
Wie zijn wij?
Luigi heeft een professionele horeca-achtergrond en heeft na een aantal jaren in de marketing en sales bij de Wijnstaete zijn weg terug naar de horeca gevonden. Annemarie is antropoloog en gecertificeerd mindfulnesstrainer en ontwikkelde haar passie voor koken en gastvrouwschap tijdens vele vakantiekampen waarin zij kookte voor groepen. De Wijnstaete is een langgekoesterde droom voor ons beiden.
Luigi is meestal op de Wijnstaete in de B&B of in de wijngaard te vinden. Daarnaast is hij een enthousiaste fietser, basketballer en tennisser en loopt met onze hond Raika (Friese stabij) in het bos. Hij is ook gecertificeerd gastheer van het Landschap Overijssel. Annemarie werkt naast de B&B nog drie dagen buitenshuis als trainer. Ook verzorgt zij met groot enthousiasme mindfulness-trainingen op de Wijnstaete.
Samen zijn we jouw gastheer en -vrouw, je kok, je tipgever, maar ook ouders van twee ontzettend leuke kinderen: Ramses (2007) en Dario (2009). Een goed team dat trots is dat we dit samen voor jullie kunnen neerzetten.
De combinatie van gastheer zijn en het buitenleven vormen voor mij de ideale werkdag.
Werken met groepen en gastvrouw zijn is voor mij de perfecte balans.
Ramses
Dario
Onze visie op ondernemerschap
De Wijnstaete maakt deel uit van een bijzondere omgeving, met prachtige natuur en een actief boerenleven met bijbehorend noaberschap. Wij staan daar middenin! We willen de verbinding met onze omgeving ook graag uitdragen in de manier waarop we de B&B en de wijngaard runnen. We gebruiken waar mogelijk streekproducten, produceren onze wijn lokaal en bieden plaats aan diverse evenementen. In Lemelerveld helpt men elkaar. Het gebeurt dan ook niet zelden dat dorpsgenoten een middagje in de wijngaard komen helpen.
We vinden het ook belangrijk om zoveel mogelijk natuurvriendelijk te werken. Dat zie je terug in de wijngaard, waar we alleen gebruik maken van biologische bladbemesting en micro-organismen, maar ook bij de bereiding van ons eten (pure ingrediënten, zoveel mogelijk lokaal en bij ons geen fastfood) en de natuurlijke schoonmaakmiddelen die we gebruiken. We hebben zonnepanelen geplaatst en (helaas) ons zwembadje gesloten vanwege de belasting op het milieu.
Tenslotte maken we van de Wijnstaete een plek waar iedereen welkom is. We geven inburgeraars/vluchtelingen bij ons een eerste start in Lemelerveld. Dit zorgt ervoor dat we contact houden met een aantal moedige nieuwkomers, hen de taal leren gebruiken in de praktijk en genieten van hun humor, interesse en leergierigheid.
Zo is de Wijnstaete voor ons een onderneming waar we ook zelf blij van worden!
TIP
Vind je het leuk om meer te lezen over onze integratie in Lemelerveld? Bekijk dan hieronder de columns die wij schreven voor de plaatselijke krant “De Lemelervelder”.