Restaurants & cafés

In Lemelerveld zijn verschillende mogelijkheden om te eten of iets te drinken. Op iets meer dan 10 minuten rijden van de Wijnstaete zitten een paar restaurants waar we zelf ook graag komen. Zie hier onze favorieten.

In Lemelerveld

In het dorp kun je uit eten of een borrel drinken bij Grand-café Reimink (do-zo) of bij  Zwakenberg. Maaltijden afhalen kan bij Chinees restaurant Happy Garden en Pizzeria Fantasia.

Bij Café t’ Hoekje kun je behalve voor een borrel ook terecht voor een eenvoudige maaltijd. Ze hebben ook een cafetaria.

Op het Kroonplein kun je van maandag tot en met donderdag ook nog terecht bij Koffiehus de Kletsmajoor, een sociaal maatschappelijk project waar vrijwilligers uit het dorp je graag bedienen; voor gewoon een kopje koffie of een lekkere lunch! Zij worden ondersteund door begeleiders en deelnemers van de naastgelegen cadeauwinkel waar kunst te koop is van mensen met een beperking.

In Raalte

Een heel fijn adres is de Bagatelle waar je kunt genieten van mooie (seizoens)gerechten. Ze werken het liefst met verse producten, waar mogelijk uit de Sallandse achtertuin. 

Op weg naar Heino vind je Restaurant Het Buitenhuys een licht restaurant met een groot terras en een verrassende menukaart.

In Vilsteren

In het sfeerrijke brinkdorp zit Herberg de Klomp, waar je bij mooi weer heerlijk buiten zit. De kaart wisselt en je vindt er soms hele verrassende combinaties.

In Ommen

Bij restaurant Wildthout kun je in alle rust genieten van mooie gerechten. 

Alleen al voor het bijzondere pand en het terras aan de Vecht zou je een keer een kijkje moeten nemen bij ’t Paviljoen.

In dalfsen

In het buitengebied van Dalfsen ligt het restaurant de Witte Gans. Het heeft een Bib Gourmand, je kunt er heerlijk buiten zitten en het restaurant heeft ook nog een taxi-service. Kortom, wil je een avondje echt verwend worden, dan is de Witte Gans een goede keus. 

De Fabriek is het Grand-café-restaurant dat behoort bij theater de Stoomfabriek. Prima eten in een gezellige ambiance waar je je zeer welkom voelt. Bij mooi weer kun je buiten zitten op het grote terras aan de Vecht. 

Naast de Fabriek, ook met terras aan de Vecht, heeft de eigenaar van de Fabriek in maart 2023 een nieuw restaurant geopend: bistro Moetje. We hebben er nog niet niet gegeten, maar zijn nieuwsgierig en vol vertrouwen. Krijg zelf een indruk op www.eenmoetje.nl.