Ontdek de omgeving

De Wijnstaete bevindt zich op de grens van het Vechtdal en Salland, op een steenworp afstand van de dorpskern van Lemelerveld. In de directe omgeving liggen dorpen als Dalfsen, Ommen, Heino en Raalte en ietsje verder de prachtige Hanzesteden Zwolle en Deventer.

In een straal van 20 km rondom De Wijnstaete vind je veel verschillende landschappen: bossen, heide en heuvels in het natuurgebied van de Lemelerberg en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug; het rivierenlandschap van de Overijsselse Vecht en de IJssel; diverse landgoederen met mooie beeldentuinen, kastelen en landhuizen. Daarnaast natuurlijk het boerenlandschap, met bedrijven waar je kaas, eieren, asperges, blauwe bessen, aardbeien, biologisch vlees en nog veel meer streekproducten kunt kopen.

Ervaar ons rijke wandel-, fiets- en genietgebied voor alle soorten vakantiegangers.

sportief

Je kunt in de omgeving van de Wijnstaete geweldig wandelen, (race)fietsen en mountainbiken, maar bijvoorbeeld ook zweefvliegen en varen. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

Kunst & cultuur

In Zwolle en Deventer kun je volop genieten van cultuur en kunst, maar ook in de dorpen rondom de Wijnstaete is veel te beleven. Wist je bijvoorbeeld dat de Fundatie in Zwolle ook nog een dependance heeft vlakbij Heino, met onder meer een prachtige beeldentuin? In Mariënheem en Witharen vind je ook nog een paar van onze favoriete beeldentuinen.

Restaurants en cafés

In Lemelerveld zijn verschillende mogelijkheden om te eten of iets te drinken. Op iets meer dan 10 minuten rijden van de Wijnstaete zitten een paar restaurants waar we zelf ook graag komen. Zie hier onze favorieten.